Four more years [Zucht]

September 4th, 2004  |  Geschreven in ∞ Nostalgie  |  2 Reacties

Nieuws: WASHINGTON – Volgens een peiling van het Amerikaanse weekblad Time zou de uittredende Republikeinse president George W. Bush met een voorsprong van 11% winnen van zijn Democratische tegenhanger John Kerry indien de presidentsverkiezingen vandaag zouden plaatsvinden, na het afsluiten van de Republikeinse Conventie in New York.

boondocks-bush.gif

In een normaal land, moet Kerry winnen. Gore Vidal heeft ooit eens gezegd dat de V.S. geen democratie is, maar een republiek en dat het ook zo in de grondwet staat. Wereld’s oudste democratie maakt er inderdaad een potje van. Journalisten die zich meer in de kunst van de hagiografie oefenen dan in het journalistieke metier. Fundamentalistische groeperingen die de top van de macht verzieken. Bedrijven die hun winstmarges realiseren door het verkwisten van belastingsgeld. Enz. Helaas mogen wij in België Vlaanderen niet echt hoog van de toren blazen. Een derde van de mensen stemt voor een partij die de schuld van het eigen falen bij een vreemde legt. Tegelijk met het NIMB-syndroom, leidt een groot deel van de Vlaamse bevolking aan het “Niet mijn eigen schuld” syndroom. Dit is een natuurlijke mentale reflex maar het spijtige van de zaak voor Vlaanderen is, dat er daarom gekozen wordt voor een partij die haat en onverdraagzaamheid promoot. En dat levert bij mij een even diepe zucht op.

Reacties

 1. Zeph zegt:

  September 4th, 2004 om 16:27 (#)

  Over de eerste zucht zou ik me nog niet te veel zorgen maken. Na het afsluiten van een congres geldt immers het primauteitseffect, dat later wordt opgeheven. Sociaal-psychologische studies tonen aan dat het effect van de volgorde waarin de congressen plaatsvinden uiteindelijk nihil is.

 2. Tweenies zegt:

  September 6th, 2004 om 21:24 (#)

  Zwart telt niet

  MO* » Amerikaanse verkiezingen vervalst? – De federale Voting Rights Act van 1965 geeft Afrikaanse Amerikanen het recht om te stemmen, maar dit betekent niet dat hun stem ook geteld wordt. In ��n op de zeven gevallen gebeurt dit niet….

Filmpjes

Recente items


Foto's

www.flickr.com

Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent. Daarna volgde ik de Masterclass Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel waar ik stage liep bij Knack en bij De Tijd. Nu werk ik als internetredacteur.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com

Vroeger was ik beter