Nieuwsflits: Tom B. is keihard FCB

August 6th, 2006  |  Geschreven in ∞ Nostalgie  |  3 Reacties

Groot was onze teleurstelling toen wij, de duizenden gedupeerde lezers van brutin.be gisteren te horen kregen, dat de “blogbesprekingen” afgelast waren. Melissa C. – soon to be B. from T. maar liefst from G. als het van mij afhangt natuurlijk – kon met moeite haar tranen verbijten. Wouter B. moest een bak Duvel geven aan Jurgen G., Ziet zie dat hij niet durfde? Stijn F. uit W. volgde de teneur niet gedwee. (Bon, ik heb mijn portie kinderlijk rijm nu wel gehad en iedereen is het nu toch al zat.)

Stijn, F., ik dus, wist dat die blogbesprekingen helemaal niet afgelast waren. Tom B. had al een paar besprekingen geschreven, compleet gefact-checkt en persklaar gemaakt. Ik weet dat, omdat hij mij via Google Talk geregeld wat fragmenten doorgestuurd had.Was het plankenkoorts, angst om zijn vrienden tegen te schenen te schoppen of vrees voor de toorn van de Vlaamse Blogosfeer?

Dat mysterie zal nooit ontrafeld kunnen worden, maar doet eigenlijk totaal niet ter zake. De kern van het zaak is, dat Tom B. een aanslag gepleegd heeft op zijn eigen vrijheid van meningsuiting, door die stukjes niet te publiceren. Als absoluut voorvechter van de vrije meningsuiting, zwoer ik een dure eed dat ik kost wat kost die stukjes van de ondergang ging redden.

Ik kan dat niet omdat ik het wachtwoord van Tom B. zijn WordPress-installatie weet (hihipipi), maar omdat er een foutje in zijn WordPress-installatie zit. Als hij een post als draft opslaat, kun je als je de datum weet wanneer hij dat opgeslagen heeft, de URI, (het internet-adres voor de leken) terug reconstrueren. Door mijn logs in Google Talk is dat een koud kunstje. Daarom kan nijst.org de gedupeerde lezers van Brutin.be in primeur toch de beruchte blogbesprekingen laten lezen. Voor sommige besprekingen heeft de lezers best geen lange tenen.

URI: Nijst.orgNieuwe Lijfspreuk: Ook Té HarD Je BeSt doEn iS eEn KuNst
Bespreking: Iedereen met een normale vriendenkring in het middelbaar kent het fenomeen wel, Pattex-vriendjes. Dat zijn van die jongens die denken dat als ik iedere dag bij hen kom staan, ze mij uiteindelijk wel zullen aanvaarden en gaan de meisjes mij opmerken als ‘Vriend van’. Niet dus. Stijn ‘Non-Vriend van’ F. is niet alleen zo iemand, hij heeft ook zo’n website. De tragiek van Stijn zijn bestaan is dat hoe hard hij ook zijn best doet om mijn posts te recycleren en te belinken, hij nooit even grappig en geniaal gaat kunnen zijn als pakweg ik. Daarom ga ik hem nooit kunnen aanvaarden, hoezeer hij ook met mijn moeder lacht en met mijn A-list pluimen probeert weg te lopen.Versta me niet verkeerd af en toe staat er eens iets grappigs op zijn website. Grappig omdat hij het niet zo bedoeld had. Zoals die dt-fout in de titel van zijn fifteen minutes of fame post.

En dan zijn stopwoordje Kerel. Iemand zou hem eens in korte en eenvoudige woordjes moeten uitleggen dat een weblog niet bedoeld is om tegen zichzelf te spreken. Stijn, daar bestaan _spiegels_ voor. En nu we toch bezig zijn met opbouwende kritiek. Zinnen met een punt zijn niet genoeg. Er bestaat nog zoiets als zinsbouw en spelling.

URI: Zephyride.org

Nieuwe Lijfspreuk: Trippeh!

Bespreking: Soms weet ik niet of Jeffrey er zich van bewust is dat hij een website heeft. In ieder geval, Fear And Loathing in Las Vegas is zo 1970.

URI: Netsensei.nl

Nieuwe Lijfspreuk: U Michelt toch ook?

Bespreking: Huzzah! Als Rita Verdonk klaar is met Ayaan Hridinges te pesten zou ze beter ook nog eens kijken naar het taalgebruik op haar virtuele grondgebied. Rita zou eigenhandig iedereen deporteren die weigert om Nederlands op het Nederlandse grondgebied te spreken. Het kan aan mij liggen maar die Huzzah! is voor mij al ruim voldoende om iemand over een landsgrens of twee te schoppen.Zijn verbaal terrorisme zal binnenkort nog overtroffen worden. Hij heeft namelijk een semi-professionele digitale camera gekocht. Ik houd mijn hart vast voor weidesafari.be of aquariumsafari.be.

URI: Artels.org

Nieuwe Lijfspreuk: Als ik mijn bezoekers op een afstand houdt, komen ze vanzelf wel naar mij.

Bespreking: Ten eerste, ik ben niet jaloers op Joris omdat hij gelezen wordt door de A-List Bloggers. Ten tweede, die mannen hebben toch geen smaak. Ik ben superieur. Ten derde wie is er nu geïnteresseerd in kerel die constant maar door blijft ratelen of communisme, linux en vree dode linkse mannen. Moest hij iets vertellen over zijn leven, dan zou ik er tenminste eens mee kunnen lachen op mijn website.

URI: Asfaltkonijn.beNieuwe Lijfspreuk: Stom KonijnBespreking:Een stel meisjes zeg ik u. Ze zijn dus al in Japan geweest. En laten ballonnetjes op tijdens rockfestivals. _Big Deal_ Verder lees je er precies hetzelfde als op al de andere weblogs van Vlaanderen maar dan met irritant veel het woord ‘schokkend’ er in verwerkt.

Brutin

Trefwoorden:

Reacties

 1. Asfaltkonijn zegt:

  August 10th, 2006 om 11:00 (#)

  _schokkend_

 2. Tom zegt:

  August 10th, 2006 om 23:33 (#)

  En wij die dachten dat je niet _nog_ zieliger kon, Asfaltko.

 3. Marc Rayenebau zegt:

  August 21st, 2006 om 22:30 (#)

  _Dat_ zou best mogelijk zijn. _Als_ en slechts _als_ we de pretentie hadden, dat _wij_ het _enige_echte_ oordeel kunnen vormen over wat anderen _doen_ en _niet_ doen zouden we _nog_ zieliger kunnen. Dit zou _uiteraard_ gepaard gaan met het _o-ver-ma-tig_ gebruik van “_” want anders wordt het moeilijk om ons uit te drukken in geschreven taal. _Hoe_ maakt men anders al die bloggertjes duidelijk waar een klemtoon ligt?
  Wel, ik denk dat we ons _gelukkig_ mogen prijzen dat zo een underscore als sinds het begin der tijden is ingeburgerd, anders zou _iedereen_ dat _hoogst_ irritant vinden om te lezen. Niet T.B.?

Reageer

(Met Facebook Connect lopen uw reacties mee op uw Facebook-profiel.)


Wees lief voor elkaar (© Koi Vinh).

Filmpjes

Recente items


Foto's

www.flickr.com

Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent. Daarna volgde ik de Masterclass Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel waar ik stage liep bij Knack en bij De Tijd. Nu werk ik als internetredacteur.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com

Vroeger was ik beter