Michel = Like Meeting Jesus

April 2nd, 2007  |  Geschreven in ∞ Nostalgie  |  6 Reacties

Bon kindjes. Het is nu al meer dan een jaar oud, het is genoeg geweest: A-list is uit. M-list is in. Geen nood, ik weet opnieuw hoe je daar op raakt. En kijk, ik ben weeral te goed om het niet voor mij zelf te houden.De M-list, waarde lezers, is het walhalla van de Vlaamse Blogosfeer. Het is de plaats waar ons Michel ons kent. Waar Michel naar ons linkt met Voornaam en Naam en ongevraagd reacties onder posts plaatst die niet overduidelijk om zijn aandacht schreeuwen. Het is met andere woorden, niet de macht van het grote getal, maar van de grote Michel. Oh, Michel we knielen voor U!Jamaar, hoor ik u zeggen de A-list was toch tof. Inderdaad, de A-list was tof. Net zoals de parochiezaal-fuiven in de jaren zeventig tof waren, totdat de motards erop af kwamen. Pas op, ik noem geen namen. Geef toe, de A-list dat was ook een beetje te gemakkelijk, ieder kind kan trashen en trackbacken. De M-list halen, dat is andere koek. Dat vergt eh, nog minder zelfrespect en deze tips:

 1. Trashen en Trackbacken werkt niet. T&T is meestal efficiënt genoeg om op iedere andere weblog te parasiteren. Maar niet op die van Michel. Michel heeft ten eerste groepies, sprinkhanen is een beter woord. Eens je ze aantrekt met een kritische opmerking over de grote Oppersprinkhaan, plukken ze je site leeg. Ook heeft Michel ook iets te veel google-juice om hem zomaar voor het hoofd te stoten. Als hij zich door jou beledigd voelt, hoeft hij maar één keer naar jou te linken als ‘Child Molester’ en je vindt enkel nog een job in Zimbabwe of een ander land waar ze nog niet met Google werken.
 2. Twitter met Michel. Pas op Twitter blijft nog een week cool, totdat Yves Leterme het ontdekt heeft. Neen. Serieus. Twitter met Michel.
 3. Maak je site Michel-vriendelijk. Zorg ervoor dat Michel op je site blijft plakken als hij er toevallig op komt.
  1. Vermijd bouwvallige trappen. pdum Tisch.
  2. Zet foto’s van kinderen in bad op uw site. Als je in het gevang wil, hoeven het zelfs niet de uwe zijn. Ik heb het maar van horen zeggen, maar het schijnt dat Michel een beetje week en kwetsbaar wordt als hij over zijn kientjes praat.
  3. Denk aan die kleinen wiens hoofd je op school altijd in het toilet duwde. Ken je nog zijn interesses? Wel schrijf daar af en toe over, maar probeer je lach in te houden. OK, je mag ook over je eigen interesses schrijven. (Als je pak in je koffer kan, kan jij in je koffer).
  4. Post het minst bekeken youtube-clipje ooit, op je site. En verzin er een arty farty uitleg bij.
 4. Ga op zijn minst first-base met Michel of met met één van Michel zijn vrienden. Belangrijk. De M-list is zo’n club met een lidkaart die je achter de bar moet aanvragen. Om voorbij de dikke portier te raken, moet je ofwel benen van hier tot in China hebben of een vriend zijn van een vriend van Michel. Beware, nerds of the Low Countries, this requires people skills.
 5. Zeg vooral niet: Ik lees uw site. Neen zeg iets over House of BSG.

Over first base gesproken. Op 23 maart kreeg ik het volgende berichtje van M-lister (Jaja, dankzij mijn advies) Tom B., ongeveer een achttal uur na de aanvang van de Bwards.

Achter. ‘t. Hoekske. Binnengedraait. Kerygma. Henk. Getrapt. In. De. Radijzen. 

Volgens mij heeft Tom, Kerygma getrapt en Henk achter ‘t hoekse in de radijzen binnengedraait.

Trefwoorden:

Reacties

 1. Marnik zegt:

  April 3rd, 2007 om 00:07 (#)

  Ik ging u bijna wijzen op de gigantische DT-fout in die quote, maar hield mij net op tijd in.

 2. marnik.org zegt:

  April 3rd, 2007 om 11:54 (#)

  Vergeet A-list, M-list!…

  De M-list, waarde lezers, is het walhalla van de Vlaamse Blogosfeer. Het is de plaats waar ons Michel ons kent. Waar Michel naar ons linkt met Voornaam en Naam en ongevraagd reacties onder posts plaatst die niet overduidelijk om zijn aandacht schreeuwe…

 3. Uw Moeder zegt:

  April 3rd, 2007 om 19:15 (#)

  Miljaar, serieus wat werk aan de winkel dus.

 4. Michel Vuijlsteke zegt:

  April 3rd, 2007 om 22:26 (#)

  Ik ga u breken, ventje.

 5. Tom zegt:

  April 3rd, 2007 om 22:58 (#)

  Jij kent wel iets van breken natuurlijk.

 6. Pietel zegt:

  April 4th, 2007 om 19:09 (#)

  Je moet tegen Michel zeggen dat hij ‘een goed weblog’ heeft. Dat hij dat heel erg goed doet.

  Benieuwd naar de resultaten.

Reageer

(Met Facebook Connect lopen uw reacties mee op uw Facebook-profiel.)


Wees lief voor elkaar (© Koi Vinh).

Filmpjes

Recente items


Foto's

www.flickr.com

Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent. Daarna volgde ik de Masterclass Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel waar ik stage liep bij Knack en bij De Tijd. Nu werk ik als internetredacteur.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com

Vroeger was ik beter