Hooggerechtshof start gerechtelijk jaar

October 2nd, 2007  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Het Supreme Court, het hoogste Amerikaanse rechtscollege, heeft maandag haar werkzaamheden hervat. Het lijkt er voorlopig niet op dat de verstandhouding tussen de conservatieve en progressieve (‘liberal’) rechters hersteld zal worden. Twee van de negen rechters kwamen de voorbije weken in de media: de kranige ‘liberal’ John Paul Stevens (87 jaar) en de aartsconservatief Clarence Thomas vooral gekend om zijn weerstand tegen positieve discriminatie. Thomas is zelf van eenvoudige zwarte komaf.

Trefwoorden: , , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com