≈ Huckabee en de quarantaine van AIDS-patiënten

December 8th, 2007  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee, die sinds enkele weken verrassend sterk scoort in de peilingen, begint nu pas te voelen hoe zwaar je leven onder de loep genomen wordt als presidentskandidaat:

Huckabee wanted to isolate AIDS patients – Yahoo! News: Mike Huckabee once advocated isolating AIDS patients from the general public, opposed increased federal funding in the search for a cure and said homosexuality could “pose a dangerous public health risk.”

De uitspraken komen uit een interview van 1992, nu wil Huckabee zowel het AIDS-onderzoek als de behandelingen met overheidshulp fors opwaarderen.

Een ander schandaal(tje) is dat hij als gouverneur van de staat Arkansas een verkrachter gratie zou verleend hebben.

Huckabee blijft overigens zotte uitspraken doen. Zo ijvert hij voor de afschaffing van de IRS, de Amerikaanse fiscus.

Ook wil hij de nationale inkomensbelasting vervangen door een Nation Sales Tax. Het Britse weekblad noemt dat laatste voorstel horribly regressive. Als dat al door The Economist sociaal onverantwoord wordt genoemd, dan is het ver gekomen.

Trefwoorden: , , , , , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com