≈ Verenigde Naties tegen godslastering

January 1st, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft een resolutie gestemd tegen godslastering, in het bijzonder over laster tegen de Islam. Op digg.com zijn ze er over aan het flamen. Ook in de Algemene Vergadering is er een hissy fit over ontstaan. Heel veel Westerse landen, waaronder België, hebben uiteindelijk de resolutie afgekeurd* omdat de resolutie eerder de religies beschermt dan de personen die het geloof belijden.

Een tandeloze VN-resolutie zal niets verhelpen aan de stigmatisering en de discriminatie van moslims, noch in het Westen noch in de rest van de wereld.

*In ‘Annex III’ vind je het overzicht van de stemming, iets erboven staat het verslag van de discussie. Het is een interessant geval van, eh, diplospeak.

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com