≈ “They said this day would never come”

January 4th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft een ruime overwinning geboekt in de eerste voorverkiezing (in de staat Iowa). De overwinning is slechts symbolisch. Met zijn overwinning heeft Obama een zestiental stemmen (van Democratische delegatieleden) binnen van de meer dan tweeduizend stemmen die hij onder meer in de andere voorverkiezingen moet verzamelen om voorgedragen te worden als de Democratische presidentskandidaat.

Zijn overwinningsspeech werd live uitgezonden op televisie, en daarmee zou Obama wel eens de andere twijfelende kiezers in de overige staten mee kunnen overtuigen. Zeker als je ziet hoe hij speecht. In vergelijking met Obama’s rede was Leterme’s overwinningsspeech een knullige toast tijdens een communiefeest.

Als Obama in New Hampshire Hilary Clinton nogmaals een tik kan geven, dan zal Clinton met knikkende knieën naar “Super Tuesday” gaan. Dat is de dag waar het gros van de stemmen van de delegatieleden tijdens de voorverkiezingen wordt verdeeld. Voorlopig scoort Clinton beter in de dichtstbevolkte en dus machtigste staten waarvan het merendeel op Super Tuesday naar de stembus gaat. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Democratische presidentskandidaat daarna de facto vastliggen.

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com