§ 2007 in series

January 13th, 2008  |  Geschreven in § Blessay

Vroeger hield ik mezelf voor dat ik niet veel televisie keek, en dat ik bewust keek. Dat ik met andere woorden geen uren zat te zappen. In 2007 heb ik bewust veel tv gekeken. Een overzichtje, in volgorde van, eh, goedheid:

Series die ik voor 2007 niet had gezien

 1. The Wire: The bigger the lie, the more they believe. – Bunk. Mijn favoriet seizoen hoofdstuk in David Simon’s epische reeks over Baltimore, blijft toch het derde seizoen.
 2. Entourage: Let’s hug it out bitch. – Ari Gold. Afgezien van de tweede helft van het derde seizoen en een paar zwakke afleveringen in het vierde seizoen, hebben de avonturen van Vincent Chase en zijn entourage in 2007 mij de meest amusante uren televisie bezorgd.
 3. House MD: De medische raadsels beginnen na een tijdje wel een beetje een verplicht nummertje te worden, maar het acteerwerk van Hugh Laurie maakt dat met verve goed.
 4. Friday Night Lights: Nooit gedacht dat een serie over een high school american football-team zo’n mooie televisie zou opleveren.
 5. 30 Rock: Have you ever been arrested? Once, at the 1976 Democratic National Convention. But it’s OK — I was there beating up hippies. – Jack Donaghy. Extreem grappige comedy-reeks over een late-night comedy show.
 6. Back to you: Een onderhoudende, maar niet uitmuntende comedy-reeks over de nieuwsankers op een Amerikaanse lokale zender. Het is met ‘Frasier’ van Frasier.

Series die ik voor 2007 al kende

 1. The Daily Show: Hey Iran, what are you doing? – Jon Stewart. Hors catégorie
 2. Battlestar Galactica, seizoen drie: de mid-season cliffhanger was niet zo fenomenaal als die in het tweede seizoen, maar globaal gezien was het derde seizoen een stuk beter.
 3. The West Wing, seizoen zeven: Het zevende en laatste seizoen geeft een mooie (en gefingeerde) blik achter de schermen van de campagne voor de presidentsverkiezingen.
 4. Lost, seizoen drie: Er zitten een paar afleveringen tussen waar de scenaristen volgens mij zelf de draad kwijt waren geraakt met hun myriades aan plotlijnen, maar de fenomenale ontknoping maakte veel goed.
 5. Will & Grace: Ik heb er nu al vijf seizoenen van gezien, en de reeks blijft extreem grappig.
 6. Studio 60 on the sunset strip: Een drama-reeks over een late-night comedyshow van de bedenker van The West Wing. Matthew Perry, Chandler van Friends, was er verrassend goed in, maar finaal vond ik het niet zo erg dat de reeks geschrapt werd.
Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com