≈ Inemuri ofwel slapen op het werk

January 13th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

In Japan hebben ze niet alleen een woord voor doodwerken, ze hebben ook een woord voor slapen op het werk. Er zijn echter gedragsregels aan verbonden. Vele werknemers doen daar alsof ze aan het tukken zijn om te kunnen bewijzen hoe zeer ze voor hun werk leven.

Napping at work isn’t acceptable in the UK, but in Japan dozing anywhere from Parliament to business meetings is allowed. It’s called inemuri, which literally means “to be asleep while present”.

The custom is partly a result of how commitment to a job is judged in Japan, says Dr Brigitte Steger. Inemuri is viewed as exhaustion from working hard and sacrificing sleep at night. Many people fake it to look committed to their job.

(…)

Strict rules apply to inemuri. These include who is allowed to do it – only those high up or low down in a company – and how you do it – remain upright to show you are still socially engaged in some way.

Via Random Knowledge.

Trefwoorden: , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com