≈ ‘Domme’ boeken, minder briljante studenten

January 26th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Een Amerikaanse professor heeft op basis van statistieken in Facebook en de gemiddelde SAT-testresultaten van studenten uitgevist welke boeken je slim maken of je toch hogere SAT-scores hebben doen halen. Een student wiens favoriete boek de Bijbel is, heeft een gemiddelde SAT-score van 900. Dat is laag. Het maximum van de test, geloof ik, is 1600. Mensen die dan weer Lolita hebben gelezen, behalen een score van ongeveer 1300.

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com