§ “Hello, This is the Hillary Clinton for President Campaign.”

January 27th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Redelijk zielig.

[audio:http://www.nijst.org/audio/ClintonRoboCall_1-25-08.mp3]

Hello, This is the Hillary Clinton for President Campaign.

Before you vote on Saturday, you should know that John Edwards voted for permanent trade relations with China. That’s right, John Edwards voted for the bill that cost thousands of jobs. Like the ones in the textile mills he talks about so much down here.

(…)

Here in South Carolina, Edwards says he’s one of us, but up on Wall Street he was just another one of them.

Can you trust John Edwards?

Via Politico, via Page.

De Democratische presidentskandidaat Hilary Clinton heeft de voorbije week in South Carolina gebruik gemaakt van zogenaamde ‘robo-calls’, een computer die automatisch mensen opbelt en dan een bandje afspeelt. De robo-calls van deze week waren een smeercampagne tegen de andere Democratische presidentskandidaat John Edwards. Die ligt ver achter op Clinton en Barack Obama, maar is toch nog altijd populair bij de (blanke) lagere middenklasse door zijn anti-‘Big Business’-retoriek.

Hilary Clinton is overigens alle (vuile) truken van de foor aan het gebruiken om de overwinning in de voorverkiezingen binnen te slepen.* Deze week gebruikte ze haar man en oud-president Bill Clinton die Barack Obama meermaals probeerde af te schilderen als dé zwarte presidentskandidaat. Een presidentskandidaat die enkel oog heeft voor het lot van de zwarten in Amerika en andere groepen zoals blanken, latino’s en vrouwen zou benadelen.

Dat is een extreem polariserende strategie die in schril contrast staat met Obama’s tactiek die alle traditionele breuklijnen in de VS probeert te overstijgen. Clintons strategie heeft in South Carolina, waar het gisteren voorverkiezingen waren, niet echt goed gewerkt. Obama heeft, dankzij de zwarte meerderheid, ruim gewonnen. En volgens de exit-polls heeft hij voldoende blanken en vrouwen kunnen overtuigen om niet als de “zwarte” presidentskandidaat te worden afgeschilderd.

De Amerikaanse krant The New York Times omschreef zijn overwinning als volgt:

Senator Barack Obama proved he could endure all that the Clinton campaign threw at him last week.

Op vijf februari, wanneer het merendeel van de Amerikaanse staten hun voorverkiezingen houden, zullen de kaarten wellicht definitief worden geschud.

* Hoewel je niet naïef mag zijn en denken dat enkel Hilary Clinton zo’n vuile truken gebruikt. Dit komt uit The Economist van 13 december 2007:

Mrs Clinton’s troubles have also reminded people of what they most disliked about the politics of the Clinton-Bush era. “She’s run what Washington would call a textbook campaign,” Mr Obama argues. “But the problem is the textbook itself.” This is self-serving: all campaigns employ the dark arts of polls, story-planting and character assassination, and Mr Obama is no exception. But Mrs Clinton is vulnerable to the charge that she uses them more than most. She is surrounded by veteran pollsters and lobbyists from her husband’s administration. She seems to delight in political warfare—“Now the fun part starts,” she stupidly declared about her battle with Mr Obama. And her campaign seems addicted to spin. Mr Clinton did his wife no favours when he recently declared, despite evidence to the contrary, that he had opposed the Iraq war from the start.

Trefwoorden: , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com