≈ Een Captain Subtext doen

February 19th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Sean Blanda vertaalt jobaanbiedingen voor internet-redacteurs:

“The ideal candidate will have a minimum of three to five years experience building Web sites plus two years combined experience in object oriented languages such as Python, Java, C#, or Ruby. Experience using XML, HTML, XHTML, CSS, AJAX, and/or JavaScript ” = We are looking for computer jesus.

En ondertussen zit ik al drie uur te prutsen om een SQL-databestand (geëxporteerd uit een Mysql-database) te converteren naar een SQLite-database. Het is een lang verhaal, maar ik probeer een webapplicatie te maken in het Python-framework Django en daarvoor moet ik een verbinding kunnen maken met een database. Django werkt out of the box met sqlite en voor mysql moet je de “mysql-python”-module bij installeren. Die kan ik echter niet compileren op mijn iBook omdat ik mijn developers tools niet heb geïnstalleerd, en mijn OS X dvd ligt bij Tom.

Dus geen Django met mysql. Dan maar met sqlite. Het importeren van een csv-bestand lukt me echter voorlopig enkel in phpmyadmin (mysql). Dat sql bestand echter converteren naar een formaat dat geschikt is voor sqlite lukt helemaal niet. En dat zou voor een gewone programmeur een fluitje van een cent moeten zijn.

Ik denk niet dat het helpt om een ongelofelijke farizeeër te zijn in plaats van een computer jesus.

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com