≈ *Paging* Dr. Strangelove

February 21st, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

strangelove.png

All your base are belong to us.

De Verenigde Staten hebben gisteren een kapotte Amerikaanse spionage-satelliet uit de ruimte neergehaald. Officieel was het uit milieu-overwegingen. De satelliet bevatte een voor mensen zeer schadelijk gas als het tuig in een stuk op de aarde was gevallen. Het is echter vooral een niet te misverstane waarschuwing aan het adres van China dat vorig jaar zelf een Chinese satelliet heeft opgeblazen.

Hopelijk houden beide landen hun manieren en sluiten ze toch een of ander wapenbeheersingverdrag af. Het is niet het moment om een wapenwedloop te starten tussen twee kernmachten.

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com