≈ De pragmatiek achter Obama’s retoriek

February 26th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama, bekend om zijn opzwepende en idealistische speeches, laat zich op het vlak van economisch en buitenlands beleid adviseren door een bonte verzameling van pragmatisch ingestelde academici. Vele van die academici speelden wel de tweede viool bij het beleid tijdens de Clinton-jaren.

Despite Obama’s reputation for grandiose rhetoric and utopian hope-mongering, the Obamanauts aren’t radicals–far from it. They’re pragmatists–people who, when an existing paradigm clashes with reality, opt to tweak that paradigm rather than replace it wholesale. As Thaler puts it, “Physics with friction is not as beautiful. But you need it to get rockets off the ground.”

Het artikel van The New Republic deed mij herinneren aan een getuigenis over Obama’s jaren als universiteitsdocent (op het vlak van grondwettelijk recht) op de progressieve website DailyKos:

In other words, don’t just be principled when everyone else is being pragmatic – fight for your principles with a pragmatic approach.

(…)

Professor Barack Obama reminded me that whatever my beliefs were, I’d have to find a way to implement them in the real world if I wanted to make change happen.

Trefwoorden: , , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com