≈ No Country For Old Men

February 28th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes  |  3 Reacties

Typisch dat die dinosaurussen van de Oscar-jury dat de beste film vonden.

Jürgen na het bekijken van “No country for old men”, ofwel de beste film van 2007 volgens de Oscar-jury, ofwel de film waarvan ik niet op de naam kon komen toen een collega mij in de cinema vroeg naar welke film ik ging kijken.

Ik ben geen echte fan van de broertjes Coen. De laatste film van hen die ik heb gezien, was “The Hudsucker Proxy” — een drietal jaar geleden. “No country for old men” was goed, zeer goed zelfs. Maar, er is altijd een maar, echt weg was er ik ook niet van.

Het probleem met filmprijzen of films die goede kritieken krijgen, is dat ofwel mijn te hoge verwachtingen niet ingelost worden ofwel dat ik een ongelofelijke arty farty turd van een film toch nog probeer goed te vinden. Cognitieve dissonantie heet dat laatste proces, geloof ik.

Ik probeer door de band genomen vooraf zo veel mogelijk recensies of kritieken te mijden van een film die ik wil zien. Omdat ik er anders niet, eh, puur van kan genieten. No country for old men was en is stukken beter dan bijvoorbeeld Die Hard 4, maar ik heb meer van Die Hard genoten dan van de laatste worp van de broertjes Coen omdat mijn verwachtingen zo laag waren.

Trefwoorden: , , ,

Reacties

 1. Pieter-Jan zegt:

  March 1st, 2008 om 15:45 (#)

  Ik vond ’em simpelweg ontgoochelend. Niet ‘slecht’, maar wel geweldig déjà vue. Af en toe grappig, bij momenten erg spannend, maar ook supersnobistisch (de film probeert veel te hard cool te zijn) en in geen geval dé film van 2008 (of we gaan een bijzonder matig filmjaar tegemoet).

 2. shamrockske zegt:

  March 2nd, 2008 om 11:03 (#)

  ik vond hem goed hoor. prachtige beelden, verhaallijn vond ik ook meer dan oke, al waren de laatste 5 minuten er teveel aan

 3. Bavada zegt:

  March 7th, 2008 om 13:28 (#)

  Ik heb van allebei erg genoten. Van NCFOM én van Die Hard 4!

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com