≈ The Economist over Baltimore

April 20th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Het Britse weekblad The Economist zoomt even kort in op de (drugs-)criminaliteit in Baltimore, die berucht is geworden door de televisieserie The Wire.

Television dramas such as “The Wire” may give the impression that Baltimore is a hellhole. It is not. Most of the city is calm and pleasant. Only a couple of areas are crime-ridden. And even in these areas, relatively few young men commit—and are the victims of—the most serious crimes. Last year, 89% of those murdered in Baltimore had a criminal record.

Alle oplossingen — legalisering, patrouilles te voet, opvolgen van vrijgelaten gewelddadige criminelen — die in het artikel ter sprake komen, vind je ook terug in de serie.

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com