≈ What Kind of Day it has been*

September 23rd, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes  |  2 Reacties

{Als deze post onsamenhangend is — Ik zit aan mijn derde Dafalgan en voel mij zeer licht in mijn hoofd. Wijs.}

iPod Jed, R.I.P.

iPod Jed, R.I.P.

Vorige week heeft mijn iPod de geest gegeven. Ik had hem iets meer dan vier jaar — voor dat model is dat stokoud. Het was al een jaar of zo dat hij niet meer zo betrouwbaar was. Mijn model heeft namelijk last van een loszittend kabeltje dat de harde schijf met het geheugen verbindt. Als dat kabeltje loszit, herkende de iPod de harde schijf niet meer en kreeg je een van beruchte droevige-mac-icoontjes te zien.

De remedie daarvoor is de iPod — met ‘gezicht’ naar beneden — eens tussen enkele boeken te leggen en er een paar keer goed op te slaan; shock-therapie. Toen hij vorige week vastliep, kon ik hem niet meer reanimeren of terugzetten naar de fabrieks-instellingen.

Sindsdien ben ik iPod-loos en vertoon ik ontwenningsverschijnselen. Vanavond betrapte ik mij er op dat ik op het perron in Roeselare Bruce Springsteen stond te, eh, hummen. Het is beter voor de mensheid dat ik me vooral passief bezig houd met muziek.

Op ‘t werk ben ik deze week nog eens ferm lomp geweest door een e-mail te sturen naar alle collega-redacteurs met een handleiding hoe ze lokaal hun mails kunnen archiveren. In die mail zaten screenshots en ik was zo stom om ze rechtstreeks — dus in Bitmapformaat — in de mail te plakken. Gevolg: Mail van 15 megabyte verstuurd naar alle redacteurs — onze mailbox heeft een limiet van 100 megabyte… Enfin, ik kan nog altijd professioneel spammer worden, mocht het website-avontuur mis lopen.

Ik heb ook de taaltoorn van de ouderdomsdeken van de redactie ontketend door op de site het woord mazout te gebruiken. In totaal ben ik al de aanstoker geweest van drie Taalmails. En neen, het is niet de bedoeling dat ik die begin te verzamelen zoals postzegels. Verder is er ook met deuren geslagen op ‘t werk. Dat was nieuw voor mij.

Eentje voor collega Ik heb geen tijd om mensen op de redactie naar hun leven te informeren, ik lees het wel op hun blogs Freaq; op pagina 13, kan je mijn, eh, roomies in onze keuken zien koken.

Jawel in Visie, gelezen door 1,3 miljoen Vlamingen. Met mijn 412.000 West-Vlaamse lezers ben ik dus duidelijk de loser van ‘t appartement.

* Titel is in het Engels als, eh, tribute voor de beste blogger van België; Tom Brutin.

Trefwoorden: ,

Reacties

  1. freaq zegt:

    September 25th, 2008 om 12:46 (#)

    Er is met een deur geslagen en Stijn heeft een mail van 15MB verzonden. Waar zijn die cameraploegen van Het Leven Zoals Het Is als je ze nodig hebt?!

  2. mvdr zegt:

    September 27th, 2008 om 12:14 (#)

    Met de deuren geslagen? En ik was daar niet bij? Ik kies altijd de verkeerde momenten om van de redactie weg te blijven…

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com