≈ The War Within

November 24th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

The War Within – A Secret White House History 2006–2008 is het vierde deel in sterjournalist Bob Woodward zijn reeks over President Bush als, eh, oorlogspresident. Dit deel gaat over hoe the surge — een hernieuwd Amerikaans offensief in Irak om het verzet te breken — werd beslist in het Witte Huis van Bush.

Het is redelijk ontluisterend om te lezen hoe Bush drie jaar nodig had om te beseffen dat de situatie in Irak compleet verziekt was en dat de Amerikaanse troepen verzeild waren geraakt in burgeroorlog.

Het is dan weer redelijk fascinerend om te lezen hoe Bush er is in geslaagd om een versterking van de Amerikaanse troepenmacht in Irak door te drijven tegen de wil van zijn bevolking, zijn parlement, zijn generaals en zijn trouwste adviseurs zoals Condoleeza Rice.

Bush de president moet zijn meerdere erkennen in Bush de politicus. Dat is al acht jaar het probleem.

Trefwoorden: , , , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com