≈ Eerste lijn IT-support

December 15th, 2008  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

7 redenen waarom het nodig is ICT-kennis persoonlijk over te brengen — en niet in massale opleidingssessies — op een redactie in een newsroom.

A guy complains that he can’t get any work done when he’s in the office. People are always interrupting him, asking questions, bugging him for help. A co-worker reminds him the interruptions are his work. Epiphany.

Ik schat dat ik op mijn werk 5 tot 10 procent van mijn arbeidstijd spendeer aan helpdesk, google-freak, internetnerd, computerguru* te spelen voor collega’s.

En dat is wijs. Correctie; mensen helpen is wijs. Dat ze daar rap eens een motivational poster van maken.

* In het land van de blinden, enz…

Trefwoorden: , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com