≈ Tripstick-vakantie

March 8th, 2009  |  Geschreven in ≈ Terzijdes  |  8 Reacties

Komende week heb ik een week vakantie. En voor de verandering wil ik eens geen 13 à 14 uur per dag op een scherm zitten staren. Eerst wilde ik een citytrip maken naar Londen en Parijs. Maar ik vond geen reis-compagnons die zich konden vrijmaken.

Het wordt daarom een weekje België. In augustus ga ik al naar de Verenigde Staten (Oostkust). Het is niet echt de bedoeling dat het een, eh, tripstick-vakantie wordt, maar het heeft er precies toch veel van weg.

Mensen die tips (interessante plekjes, musea, cafés, restaurants, etc…) hebben voor onderstaande bestemmingen, mogen gerust een reactie nalaten of mij een mailtje sturen op stijnf apenstaart gmail punt com.

Ik heb nog bitter weinig de toerist gespeeld in mijn land, dus er is niet veel kans dat je iets aanraadt dat ik al heb gedaan.

Maandag: Rijsel (Ok, niet echt België) – Palais des Beaux Arts. Het is wel een beetje ironisch dat ik morgen krèk dezelfde treinen zal nemen wanneer ik naar mijn werk ga.

Dinsdag: De Westhoek (Veurne & Ieper) – In Flanders Fields.

Woensdag: Brugge – Belfort, Groeningemuseum.

Donderdag: Antwerpen – Fotomuseum & het MuHKA.

Vrijdag: Brussel – Museum voor Natuurwetenschappen & misschien het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

Zondag: ??? – Daar kan ik al rekenen op het gezelschap van Merijn & Joris.

Trefwoorden: ,

Reacties

 1. Joris A. zegt:

  March 8th, 2009 om 16:42 (#)

  Gelet op bovenstaande selectie neem ik aan dat zondag een Waalse invulling gaat krijgen?

 2. Stijn F. zegt:

  March 8th, 2009 om 17:05 (#)

  Graag eigenlijk.

 3. Tom zegt:

  March 8th, 2009 om 18:58 (#)

  Het groeningemuseum is gesloten omdat ze een nieuwe tentoonstelling aan het klaarzetten zijn.
  Het belfort stelt eigenlijk niet zoveel voor. Vanbinnen is het smal en tochtig en bovenop zie je wel een overzicht van Brugge, maar zo spectaculair is dat nu ook weer niet.

  Alternatieven: musea genoeg, en voor een hoogtezicht is het Concertgebouw ook al iets (en gratis).

 4. Joris A. zegt:

  March 9th, 2009 om 01:17 (#)

  Ik ben al even niet meer in Luik geweest…

 5. Stijn F. zegt:

  March 9th, 2009 om 23:33 (#)

  Fijn, dat wordt het Luik.

 6. delphine zegt:

  March 11th, 2009 om 19:12 (#)

  wist niet dat jij een website had… link doorgestuurd gekregen van Marijn. Hoe bevalt het dagtrippen? De winkeldames een tenue laten kiezen vandaag in Brugge? Vergeet de voetgangerstunnel niet in Antwerpen, de buitenwijkjes,…

 7. Stijn F. zegt:

  March 11th, 2009 om 22:40 (#)

  Deze website heeft nogal een, eh, underground-status.

  Toch hulp nodig gehad in de Brooklyn om een broek in de juiste maat uit de rekken te halen.

  De voetgangerstunnel stond ook al op het programma.

 8. Joris A. zegt:

  March 11th, 2009 om 23:09 (#)

  Die voetgangerstunnel is wat Antwerpen bestaansrecht geeft.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com