≈ Mr. Anderson. You believe you are special, that somehow the rules do not apply to you.

May 19th, 2009  |  Geschreven in ≈ Terzijdes  |  1 Reactie

Chris Anderson — Beroemd van the long tail theory en auteur van een komend boek over het businessmodel van ‘gratis’ — ziet dat zijn kool-aid niet werkt bij zijn eigen magazine, Wired, waar hij hoofdredacteur van is.

In 2006, Mr. Anderson published “The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More,” arguing that the Internet allows for the sale of an array of niche products rather than relying on blockbusters. In “Free: The Future of a Radical Price,” which comes out in July, Mr. Anderson proposes that businesses can profit from giving some products away rather than charging for them.

From a business perspective, Wired is being hurt by both those phenomena. The Web site is free, but it has not convinced most visitors to subscribe to the magazine. As for the “long tail,” Wired is not big enough to be a can’t-miss advertising buy for national marketers, nor niche enough to have a narrowly defined audience of, say, auto buyers or watch enthusiasts.

De titel komt uit The Matrix.

Trefwoorden: , ,

Reacties

  1. sander zegt:

    May 19th, 2009 om 17:03 (#)

    Wat een toeval, ik heb er gisteren nog naar gekeken ^^

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com