≈ Het makke pluche van pure platte tekst

June 2nd, 2009  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Sinds ik deze post op de fotoblog van The New York Times las — waar tuinstoelen de rode draad door het verhaal vormen –, ben ik beginnen te zoeken naar een afbeelding die altijd door mijn hoofd is blijven spoken:

Het eerste kantoor van del.icio.us.

2005.05.01 del.ico.us 001

Ik vind dit nog steeds de beste illustratie waarom web 2.0, méér dan een opgeblazen marketing term is. Het is obsession times voice ofwel specifiek voor de journalistiek, do what you do best, link to the rest.

Online journalistiek mag zich niet nestelen in het makke pluche van pure platte tekst. We moeten ongemakkelijk, ongeduldig in spartaanse, ondernemende tuinstoelen zitten en webapps ontwikkelen. Demos, not memos. Dat is genoeg sloganeske taal voor 1 avond.

Trefwoorden: , , , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com