≈ Gelezen: Born to run

September 1st, 2009  |  Geschreven in ≈ Terzijdes  |  1 Reactie

2009 heeft nog een 3-tal maanden, maar de volgende boeken gaan toch hun best mogen doen omBorn to run van Christopher McDougall te kloppen. In Born to run gaat Christopher McDougall op zoek naar een Mexicaanse indianenstam, de Tarahumara, waar het leven wordt beheerst door lopen.

Niet zomaar lopen, maar ultralopen. Door canyons.

Ken je die mop van Urbanus waarbij Nonkel Kolonel via Parijs omreed om zijn raketten te transporteren in België? Het waren namelijk langeafstandsraketten. *Rimshot* Wel, het zijn ook zo’n afstanden.

McDougall behandelt 3 thema’s: 1. De geschiedenis en de cultuur van de Tarahumara, 2. Waarom indianen met primitieve sandalen minder loopblessures hebben dan mensen met sportschoenen en 3. Een crazy langeafstandswedstrijd in de canyons waar het kruim van westerse ultralopers het opneemt tegen de Tarahumara.

Het boek werkte zo aanstekelijk dat ik mij nieuwe loopschoenen kocht, en na de eerste kilometer direct weer werd herinnerd aan mijn zwakke knie. Ik ben wederom aan het rusten. En nijdig dat ik daarvan loop.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Christopher McDougall
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Healthcare Protests
Trefwoorden: , , , , , ,

Reacties

  1. Tom zegt:

    September 2nd, 2009 om 09:18 (#)

    Ach, ach. Ik lig al sinds half Juli stil en heb gisteren te horen gekregen van de dokter dat ik nog zeker twee maanden moet rusten (scheenbeenvliesontsteking).

    Volgend jaar wordt mijn jaar. Twee marathons en een nieuwe personal best op alle afstanden. En de lotto winnen.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com