≈ Andreas Romanus F. (1923-2009)

October 19th, 2009  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Pepe Oostkerke & mezelf

Mijn grootvader Pepé Oostkerke — André F. voor de kennissen — is vandaag overleden. Bijna 86 jaar oud. Hij wist al langer dat er iets mis met hem was, maar een maand geleden viel het verdict plots: Hij was ongeneeslijk ziek.

Anderhalve maand geleden, liep hij nog rond op de boerderij van mijn oom — zijn vroegere boerderij — naar de maïs of naar de beesten te kijken. Na de diagnose ging hij echter zienderogen achteruit. Toen de ambulance hem enkele weken geleden van het ziekenhuis naar huis bracht — hij wilde thuis sterven– , hebben ze een omweg gemaakt naar de boerderij. Daar hebben ze de deuren even opengezet, zodat hij nog een laatste keer het land kon overschouwen.

Pepé Oostkerke hield van zijn streek en van de boerenstiel, maar hij hield nog meer van zijn gezin en zijn familie. Heel de familie, inclusief de 17 kleinkinderen, moest aanwezig zijn op de ziekenzalving. Alsof hij tijdens zijn laatste dagen ons nog goed wilde inprenten wat voor hem het belangrijkste was.

Ik was niet altijd het braafste of het beste kleinkind, maar ik was zijn eerste klein- en petekind. En ik, Stijn André F., ga hem missen. Erg.

Trefwoorden:

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com