≈ Gelezen: Zeitoun

December 9th, 2009  |  Geschreven in ≈ Terzijdes  |  1 Reactie

In Zeitoun van Dave Eggers, gebaseerd op ware feiten™, lees je het relaas van een Syrische emigrant die verkiest in New Orleans te blijven wanneer de orkaan Katrina daar de stad verwoest.

De man laat zijn vrouw en kinderen vertrekken, maar blijft achter in de overstroomde stad en redt al peddelend in een kano hier en daar mensen en dieren. Op een gegeven moment wordt hij echter gearresteerd op verdenking van terrorisme door de Amerikaanse overheid, meer bepaald in opdracht van ‘hulp’-agentschap FEMA min of meer te vergelijken met de civiele bescherming.

Wat dan volgt is hallucinant, dagenlang wordt hij vastgehouden in een geïmproviseerde gevangeniskamp, vernederd en mishandeld. Indrukwekkend boek.

Overigens, uit een fantastisch interview met Dave Eggers:

There is a point in one’s life when one cares about selling out and not selling out. One worries whether or not wearing a certain shirt means that they are behind the curve or ahead of it, or that having certain music in one’s collection means that they are impressive, or unimpressive.

Machtig hoe hij omschrijft wat iedere puber/adolescent bezighoudt tot hij of zij al dan niet volwassen wordt.

Trefwoorden: , , ,

Reacties

  1. Tom zegt:

    December 10th, 2009 om 10:37 (#)

    Ik ben al een tijdje volwassen en dat houdt mij nog steeds bezig hoor.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com