≈ Greg Hadfield over innovatie in mediabedrijven

January 19th, 2010  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

Greg Hadfield die verantwoordelijk was voor digital development bij Telegraph Media Group heeft vorige week zijn vertrek aangekondigd. Dat deed hij langs zijn neus weg op een conferentie.

Volgens hem gaat de innovatie in de gevestigde mediabedrijven te traag en hij trekt daarom naar een kleinere, meer wendbare startup. Ongetwijfeld zit er nog een heel verhaal achter. Maar dit opiniestuk op The Guardian is alvast erg sterk.

No longer can newspapers survive by publishing at their readers, by talking down to them, by controlling what can and can’t be written or said. In future, they will have to provide – and share, not “own” – the online environment in which they can meet the needs of individual members of their community. They have to be part of social media, not monolithic media.

Trefwoorden: , ,

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com