Boekentips, van Kim Jong-Un tot de vergeten geschiedenis van de Azteken

December 31st, 2019  |  Geschreven in ≈ Terzijdes

2019 was een waanzinnig productief jaar in boeken lezen (geen afleiding door Twitter meer). Wie interesse heeft in de volledige lijst kan mijn volledige Goodreads Challenge bekijken.

Dit zijn alvast de boeken met 5 sterren, die in mijn persoonlijke canon zouden zitten.

  1. The Fifth Risk, Michael Lewis. Een waarschuwing voor idioten en intellectueel verblinde radicalen aan het hoofd van een land.
  2. Merchants of Doubt, Naomi Oreskes. Een geschiedenis over klimaatontkenners. Het beste boek om te begrijpen waarom hier zo veel conservatieven geen klop willen doen om met klimaatverandering om te gaan en welke karaktermoord ze desnoods op wetenschappers uitvoeren.
  3. World War at Sea, Craig Symonds. Een virtuoze geschiedenis over de zeeslagen tijdens WO II. We hebben ongelofelijk geluk gehad dat Hitler zo’n slechte strateeg was.
  4. Tiamat’s Wrath (The Expanse), James S. Corey. De tv-verfilming, The Expanse, is de beste sci-fi serie van het moment.
  5. How to Hide an Empire, Daniel Immerwahr. Een zeer vlotte en interessante geschiedenis van de verborgen koloniën van de VS.
  6. Recursion, Blake Crouch. Fijne sci-fi Thriller over tijdreizen.
  7. Terran Tommorrow, Nancy Kress. Laatste deel van de Yesterday’s Kin Trilogy, zeer goede sci-fi.
  8. The Great Successor: The Secret Rise and Rule of Kim Jong Un, Anna Fifield. Machtige biografie over Kim Jong Un en tegelijk een portret van een zot land.
  9. The Economists’ Hour: False Prophets, Free Markets, and the Fracture of Society, Binyamin Appelbaum. Fascinerend boek over de machtsgreep van (rechtse) economen op het op economische beleid van de VS.
  10. Fifth Sun: A New History of the Aztecs, Camilla Townsend. De (vergeten) geschiedenis van de Azteken. Schitterend geschreven.

Comments are closed.

Filmpjes

Recente items


Over mezelf

Welkom op de persoonlijke website van Stijn F. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en ik werk als journalist voor het financieel-economische weekblad Trends. Ik schrijf voornamelijk over technologie(bedrijven) en supermarkten.

Contact: stijnf apenstaart gmail punt com